Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Négylábú ápolók segítenek az egri kórházban

Az egri Markhot Ferenc Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán új kisegítő személyzet állt munkába. A hetente egyszer érkező nem mindennapi négylábú ápolók segítenek a betegek mozgásra való motiválásában, a mozgásterápia eredményesebbé tételében és jó kedvet is csempésznek a kórház falai közé – írja a heol.hu.

 

A terápiás foglalkozásokon fejlesztés zajlik, melyekben alkalmanként a kutyák is részt vesznek, akiknek nem csak a testi, de a lelki feltöltődésben is szerepük van.

 

Négylábú ápolók segítenek az egri kórházban

 

„Fontos a páciensek kedélyállapot javítása, s élményterápiát szeretnénk a betegeknek nyújtani. Habár minden nap tornáznak a benn fekvők, ha ott vannak a kutyák, a kutyával végzik a feladatokat” – mondta Kapaló Éva terápiás kutyafelvezető, és hozzátette: fontos, hogy az ebek is jól érzik magukat a terápiákon.

A Markhot kórház hospice osztályán már 2010 óta dolgoznak rendszeresen terápiás kutyák. Most pedig újabb osztályon szolgálnak a képzett állatok, segítve a gyógyító folyamatot. A rehabilitációs osztály fő célja, hogy a páciensek az elvesztett képességeiket a lehető legnagyobb mértékben visszaszerezzék. A szakképzett személyzet mellett ebben a négylábú segítők is fontos szerepet töltenek be, hiszen motiválják a betegeket és javítják a pszichés állapotukat.

Képünkön Flow látható, aki fajtatiszta Border Collie, terápiás kutya, többszörösen díjnyertes. Kapaló Éva vele járja az egri Markhot Ferenc Kórház hospice osztályát. 

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2019/08/08/negylabu-apolok-eger-korhaz/?fbclid=IwAR0d_LEKe7fubIAq3vDyC7ceQcN1JPgLYpnJnfFvq4PX8uaaHxBLdP__BwMű