Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Érdekes kiállítások

Marcel Duchamp

Ledönti a művész romantikus mítoszát, szerinte a művész egy speciális dolgozó. Mindenki művész, minden tárgy lehet műtárgy – mondta.

Gimesy Péter művészettörténész, filozófus előadása

Időpont: 2023. október 26. (csütörtök) 19:00

Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Kiállítás és képvásár

A Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria szeretettel meghívja Önt és kedves barátait a december 3-án, 18:00-órakor kezdődő PsychArt kiállítás megnyitójára! Idén jubileumi évet ünnepeltünk a PsychArt24 Művészeti Maraton történetében, ugyanis az esemény szeptemberben tizedik alkalommal került megrendezésre, ezúttal két helyszínen: Budapesten és Debrecenben! A Moravcsik Alapítvány által szervezett 24-órás rendezvény egy közös kreatív alkotó program, melynek célja idén is a mentális betegséggel élőkkel szembeni előítéletek csökkentése volt, miközben egy szórakoztató kulturális programot nyújtott a résztvevők számára! Az eseményen készült alkotásokból december 3-án nyílik kiállítás és képvásár a Budapest Art Brut Galériában (1083 Budapest, Üllői út 60-62.)! A kiállítást megnyitja: Dr. Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója Köszöntőt mond: Dr. Pászthy Bea, egyetemi docens A kiállítás megtekinthető 2020. február 4-ig hétköznapokon 10-18 óráig. Várunk mindenkit szeretettel!

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk a Szeminárium című kiállításra.

Válogatás a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán megvalósuló Art Brut! – integrált művészeti szeminárium során készült alkotásokból


Megnyitó időpontja: 2019. december 3. 18 óra
Helyszín: Átkelő Galéria, 1092 Budapest, Hőgyes Endre u. 2.

A kiállítást megnyitja: Dr. habil Hegyi Csaba DLA, a PTE Művészeti Kar docense


A Fogd a Kezem Alapítvány a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben 2015 szeptemberétől, és minden azóta eltelt szemeszterben indít integrált művészeti szemináriumot.

A Pécsi Tudományegyetem festészet és szobrászat szakos hallgatói és az alapítvány tehetséges vagy más okból inspirált értelmi sérült fiataljai dolgoznak és alkotnak együtt 12-16 fős csoportban kéthetente a Művészeti Kar egyetemi oktatóinak irányításával.

A program lényeges eleme a két intézmény egyirányú célkitűzése, az integrációra törekvés a művészet, a közös alkotás által.

 

Az idén nyáron sikerült egy művésztelepen is közösen alkotni. A leendő kiállítás a szemináriumon, illetve a nyári művésztelepen készült alkotásokból igyekszik egy olyan anyagot bemutatni, ami őrzi és kifejezi azt a szellemi közeget, amiből az alkotások megszületnek.