Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Sajtófigyelő

Ha szigorú a törvény, kevesebben kábítószereznek?


Vannak-e legális drogok? Mitől függ, hogy mekkora a büntetés?

Pszichózisba estem az orrműtétem után

A most 27 éves Szakos Tünde kisebb orrot szeretett volna, ám nem sejtette, a plasztikai műtétet milyen lelki folyamatok fogják követni. Három éven át küzdött, hogy pokoli állapotából kikecmeregve nagyjából egyenesbe kerüljön.

 

Cikk folytatása

Brains work in sync during music therapy

For the first time researchers have been able to demonstrate that the brains of a patient and therapist become synchronized during a music therapy session, a breakthrough that could improve future interactions between patients and therapists.

Cikk folytatása

Elég a bűnbakszerepből

A tömegmészárlásokért nem a mentális betegségek tehetők meg felelősnek - Dr. Jeffrey A. Liebermann jegyzete.

 

A pszichiáter megjegyzése:

Időszerű volt egy elkötelezett és hiteles szakember rendet tegyen a bulvárosodó vélemények között.

Cikk folytatása

Egyre aggasztóbb, hogy mentális betegségek válnak divatossá a közösségi médiában

A világ mentális egészsége válságba jutott, minden országban egyre súlyosabb probléma a depresszió és a krónikus szorongás. Egy tavalyi tanulmány szerint a mentális egészség kezelésében sokkal rosszabb a helyzet, mint a fizikai egészségében, és ez rengeteg szenvedéshez vezet. A fejlett világban a depresszió lett a munkahelyi hiányzások egyik vezető oka, egyre többen égnek ki, az antidepresszánsok fogyasztása pedig meredeken emelkedik.

Cikk folytatása

9 TÖRTÉNELMI URALKODÓ, AKI MENTÁLIS BETEGSÉGGEL KÜZDÖTT

Az égő város felett daloló Nero császár (kép forrása: ThoughtCo)Az égő város felett daloló Nero császár (kép forrása: ThoughtCo)

Az ókortól az újkorig léteztek uralkodók, akik elsősorban nem politikai sikereiknek köszönhetik napjainkig tartó hírnevüket, hanem különc, mondhatni őrült szokásaiknak és gondolataiknak. Ehhez a körhöz sorolhatjuk az ókori Róma két császárát, Nerót és Caligulát, akikről köztudott, hogy mentális problémákkal küzdöttek. Egy-egy hírhedt uralkodót szinte minden dinasztia adott a történelemnek, kifejezetten változatos hóbortokkal tarkítva – míg néhányan szokatlanul kegyetlenek és agresszívak voltak, addig mások tévképzetektől és hobbijaikból kialakult mániáktól szenvedtek.

Az árnyék mögött a fény ereje (Papp Ákos kiállításának margójára)

Papp Ákos: Eljöttem hozzád, hogy megszeresselek – Ébredéstörténet című, sajátos és egyedi „önvallomásáról” szóló kiállítása már nem látható az Adna Kávézóban, így őszintén bevallom, nem egy megkésett tudósítást igyekszem „netre” vetni. Gondolataimat inkább egy rácsodálkozásnak nevezném, ami tisztelgés egy őszinte ember nagysága előtt. Ugyanakkor ajánlanám az új kiállítását, de erről majd az írásom végén. (Oswald György írása)

http://www.10kerkult.hu/muvelodes-muveszet/28-kitekinto/11196-az-arnyek-moegoetti-feny-ereje.html