Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Felkerült a lófej szobor a budavári Lovardára

 

  1. március

Az újraépülő budavári Lovarda főhomlokzatáról néhány napja kezdte el lebontani az építési állványzatot a kivitelező. A déli oldal kicsomagolásával lassan teljes pompájában tárul fel az épület az arra járók előtt. Itt, a főhomlokzaton, a főbejárat fölött kapott helyet az archív képeken is jól kivehető lófejes sportembléma, amely pár napja került rá az épületre. A szobor spiáterből készült (cink-alumínium ötvözet), agyagminta alapján. Ennek részletrajzát Kurdi István grafikus készítette el, a szobrászmester pedig Csányi Szabolcs volt, aki egyébként az épület elé kerülő Lovát fékező csikós című szobrot, ifj. Vastagh György munkáját is restaurálja.

Cikk folytatása

Négylábú ápolók segítenek az egri kórházban

Az egri Markhot Ferenc Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán új kisegítő személyzet állt munkába. A hetente egyszer érkező nem mindennapi négylábú ápolók segítenek a betegek mozgásra való motiválásában, a mozgásterápia eredményesebbé tételében és jó kedvet is csempésznek a kórház falai közé – írja a heol.hu.

Cikk folytatása

Tantárgy lett a lovaglás és a lótartás egy jászsági általános iskolában

 

Tantárgy lett a lovaglás és a lótartás egy jászsági általános iskolában

Fontos, hogy a gyerekeknek kapcsolatuk legyen a természettel, az állatokkal, és kulturáltan tudják eltölteni a szabadidejüket.

A lovasoktatás meghatározó központjává vált a Jászalsószentgyörgyi Lovas Centrum és Magyar Udvar. Néhány éve a helyi általános iskolában, a testnevelésóra keretében bevezették a nemzeti lovaskultúra tantárgyat, szeptembertől folytatódik lovaglás tanítása, írja a Szoljon.hu.

Cikk folytatása