Kassai-Farkas Ákos dr.

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Sajtófigyelő

Vancouverben úgy elterjedt az intravénás droghasználat, hogy a galambok injekciós tűkből raknak maguknak fészket #nem_kamu

A vancouveri droghasználók körében mostanában elterjedtek a fentanil- és karfentanilalapú kábítószerek. A legveszélyesebb az opiátok hatásait gátló szintetikus drog, a naloxon. A városban idén több mint száz, a drog fogyasztásával összefüggő haláleset történt. A helyzet mostanra odáig fajult, hogy a vancouveri galambok az eldobált fecskendőkből építenek fészket.

Az itt látható képet állítólag egy vancouveri rendőr készítette.

 

 

A képet a #notstaged (nem megrendezett) címkével osztották meg, de nyilván vannak kétségek a hitelességével kapcsolatban. A történetnek a Snopes is utánajárt, hogy kiderítsék, igazak-e a híresztelések. A drogok terjedését több forrás is igazolta; a város polgármestere, Gregor Robertson is megoldást sürgetett, attól tartva, hogy közegészségügyi vészhelyzetté fajul a dolog.

A Vice News megkeresésére Randy Fincham rendőrségi szóvivő csütörtökön azt mondta, hogy a kép egy hajléktalanok utáni nyomozás során készült egy elhagyatott épületben. Fincham szerint nem ritka az olyan galamb látványa, ami tűvel a csőrében röpköd. Az egyik törött ablakon át a galambok bejutottak egy elzárt szobába, és befészkeltek a mosdóba. 

A National Postnak nyilatkozó szakértők véleménye megoszlik a kérdésben: az egyik elképzelhetőnek, a másik kizártnak tartja, hogy a galambfészek valódi.

http://index.hu/mindekozben/poszt/2017/05/06/vancouverben_ugy_elterjedt_az_intravenas_droghasznalat_hogy_a_galambok_injekcios_tukbol_raknak_maguknak_feszket_nem_kamu/