Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Neves emberek és a pszichiátria

Omar Sharif Alzheimer-kórban szenved

Amikor egy valódi celeb a nyilvánosság elött vállalja betegségét - ahogy korábban Ronald Reagen ameriakai elnök is tette - sokat segít az előítéletek csökkentéséért. Köszönet érte.

Nem lehet bizonyosan megállapítani, milyen stádiumban van a betegség.

Alzheimer-kórban szenved az Arábiai Lawrence és a Doktor Zsivágó sztárja, a 83 esztendős Omar Sharif. Az egyiptomi filmsztár, aki számos hollywoodi és európai filmben szerepelt, maga erősítette meg, hogy Alzeimer-kórt állapítottak meg nála az orvosok. A színész azt követően beszélt betegségéről, hogy fia egy spanyol lapban megemlítette állapotát - írta kedden a BBC News.

Tarek el-Sharif azt mondta az El Mundóban megjelent cikkben, hogy nem lehet bizonyosan megállapítani, milyen stádiumban van a betegség. "Nyilvánvaló, hogy javulni nem fog, csak rosszabb lesz. Azt tudja még, hogy híres színész. Olyan dolgokra nem emlékszik, hogy mikor volt egy bizonyos helyen vagy kit játszott egy bizonyos filmben. Például emlékszik a Doktor Zsivágóra, de azt nem tudja, mikor készült" - mesélte apjáról.

Omar Sharif pályafutása során két Golden Globe-díjat kapott és Oscar-díjra is jelölték David Lean 1962-ben forgatott Arábiai Lawrence című filmjéért, amelyben az egyik fontos szerepet alakította.