Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Tantárgy lett a lovaglás és a lótartás egy jászsági általános iskolában

 

Tantárgy lett a lovaglás és a lótartás egy jászsági általános iskolában

Fontos, hogy a gyerekeknek kapcsolatuk legyen a természettel, az állatokkal, és kulturáltan tudják eltölteni a szabadidejüket.

A lovasoktatás meghatározó központjává vált a Jászalsószentgyörgyi Lovas Centrum és Magyar Udvar. Néhány éve a helyi általános iskolában, a testnevelésóra keretében bevezették a nemzeti lovaskultúra tantárgyat, szeptembertől folytatódik lovaglás tanítása, írja a Szoljon.hu.

 

Az iskola harmadik és negyedik évfolyamain tanuló gyerekeknek heti három napon, a testnevelésóra keretében tanítunk lovaglást .A gyerekek a lovaskultúra oktatása során elméleti tudással is gazdagodnak, hiszen a ló felépítésén kívül megtanulják, hogy milyen eszközökkel és hogyan kell gondozni, ápolni az állatot, és nem utolsósorban takarmányozási ismereteket is szereznek

– mondta a portálnak Katona Béla, a lovarda vezetője.

Fotó: Pixabay

A ló közelségének, a lovaglásnak

számos pozitív testi, lelki hatása ismert

A mai, digitalizált világban különösen fontos, hogy a gyerekeknek kapcsolatuk legyen a természettel, az állatokkal, és kulturáltan tudják eltölteni a szabadidejüket. A fiatalok a lovardában megtanulják a lóról való gondoskodást, ami erősíti a felelősségtudatukat. A lovaglás egyebek mellett fejleszti az egyensúlyérzéket és mozgáskészséget, önfegyelemre tanít. A tapasztalatokk szerint egyre nagyobb az igény sérült gyerekek lovasoktatására is.

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2019/08/10/lovasoktatas-lovaskultura-jaszalsoszentgyorgy/

https://www.szoljon.hu/kozelet/helyi-kozelet/mar-a-helyi-iskolaban-is-oktatjak-a-lovaskulturat-1851016/