Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Gyászolunk

Meghalt C. Molnár Emma

Június 25-én, hetvenéves korában meghalt C. Molnár Emma pszichológus, pszichoterapeuta – közölte az Aktív-analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete szerdán az MTI-vel. A pszichológus temetéséről később intézkednek.
C. Molnár Emma 1946-ban született. Az ELTE-n végzett klinikai szakpszichológusként, majd 1983-ban a pszichológia tudományok kandidátusa lett.
Általános iskolai tanárként kezdte a pályáját. 1973 és 1989 között a Fővárosi Pszichoterápiás Módszertani Központban volt tudományos főmunkatárs. 1989 és 1998 között egyetemi adjunktus, majd 1998 és 2008 között egyetemi docens volt a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Több felsőoktatási intézményben is oktatott.
Szakmai életében klinikai szakpszichológus, aktív-analitikus pszichoterapeuta volt. A szülészet-nőgyógyászat pszichológiája volt a szakterülete. C. Molnár Emma az Aktív-analitikus Pszichoterapeuták Egyesületének alapító tagja és élete végéig tanulmányi elnöke volt; utóbbi szerepében sok szakember képzéséért felelt.
A közéletben tévészerepléseivel, előadásaival és tanácsadói munkájával vált ismertté. Legismertebb munkái közé tartozik A nő ezer arca, de több, a párkapcsolatokról tartott előadása is megjelent nyomtatott formában. Több tudományos publikációt is jegyzett a terhesség, az anyaság, az anya és a magzat közötti kommunikáció témakörében.

Szerencsém volt, hogy 1982-ben együtt dolgozhattam Emmával a "Szinetárium"ban (a Pszichoterápiás Módszertani Közppntban) a Papatínus utcában.