Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Érdekes kiállítások

Ki nevet a végén? Bada Dada emlékkiállítás

Meghívó a Bada Dada halálának 10. évfordulójára rendezett Ki nevet a végén? című kiállításra, mely Bada Dada és Hornyik Anna Manna műveiből nyújt válogatást. A kiállítást drMáriás, képzőművész nyitja meg. A megnyitón a Tudósok zenekar zenél.

A kiállítás megtekinthető 2016. április 6-tól 17-ig. Kérjük, látogatás előtt egyeztessen a következő telefonszámon:+36 1 464 39 40! Cím: A38 Hajó, Petőfi híd budai hídfő.

 

Bada Dada halálának tízedik évfordulójára rendezett kiállítás két alkotó műveiből válogat, Bada és  Hornyik Anna Manna nem csak az alkotásban, de az életben is társak voltak, és műveik sok esetben ennek a különleges kapcsolatnak, az egymással töltött időszaknak a lenyomatai. Két művész, két világszemlélet, egymásba gabalyodva, ellentétek és szélsőségek között. Ami mindkét művészben közös: a játékra, rögtönzésre, provokálásra való hajlam.

Bada Dada a tíz évvel ezelőtti öngyilkosságával visszafordíthatatlanul győzött a provokáció területén. De vajon sikerült-e neki? Győzött-e az önmagát megsemmisítő művész, vagy csak a művészi önbeteljesülésének egy utolsó létrafokára lépett?

A kiállítás a két művész humoros, derűs, játékos oldalát mutatja be.

A kiállított művek között eddig sehol be nem mutatott Bada alkotások is szerepelnek, többek között egyetlen drMáriással közös alkotásuk, az Élőholt Bokszoló rajzsorozat, valamint más művei korai alkotói periódusából.