Kassai-Farkas Ákos dr.

“Megtanulja az ember, hogy a tudás nem az, hogy minden szellemit birtokol és mindent elmond, hanem az, hogy többet tudunk, de kevesebbet mondunk a béke kedvéért.” (Várszegi Asztrik) /cit: A Megajándékozott. 75.old/

"Minden jó ember szívében megleled az Istent" (Seneca)

"Minden emberi lélek halhatatlan, ám az igazak lelke nem csak halhatatlan hanem isteni is egyben"
(Szokrátésznek tulajdonított mondás)

Telefon: +36-20-281-8464
E-mail: kassai.farkas.akos@gmail.com

Érdekes kiállítások

Kiállítás és képvásár

A Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria szeretettel meghívja Önt és kedves barátait a december 3-án, 18:00-órakor kezdődő PsychArt kiállítás megnyitójára! Idén jubileumi évet ünnepeltünk a PsychArt24 Művészeti Maraton történetében, ugyanis az esemény szeptemberben tizedik alkalommal került megrendezésre, ezúttal két helyszínen: Budapesten és Debrecenben! A Moravcsik Alapítvány által szervezett 24-órás rendezvény egy közös kreatív alkotó program, melynek célja idén is a mentális betegséggel élőkkel szembeni előítéletek csökkentése volt, miközben egy szórakoztató kulturális programot nyújtott a résztvevők számára! Az eseményen készült alkotásokból december 3-án nyílik kiállítás és képvásár a Budapest Art Brut Galériában (1083 Budapest, Üllői út 60-62.)! A kiállítást megnyitja: Dr. Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója Köszöntőt mond: Dr. Pászthy Bea, egyetemi docens A kiállítás megtekinthető 2020. február 4-ig hétköznapokon 10-18 óráig. Várunk mindenkit szeretettel!

MEGHÍVÓ

Tisztelettel meghívjuk a Szeminárium című kiállításra.

Válogatás a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán megvalósuló Art Brut! – integrált művészeti szeminárium során készült alkotásokból


Megnyitó időpontja: 2019. december 3. 18 óra
Helyszín: Átkelő Galéria, 1092 Budapest, Hőgyes Endre u. 2.

A kiállítást megnyitja: Dr. habil Hegyi Csaba DLA, a PTE Művészeti Kar docense


A Fogd a Kezem Alapítvány a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karával együttműködésben 2015 szeptemberétől, és minden azóta eltelt szemeszterben indít integrált művészeti szemináriumot.

A Pécsi Tudományegyetem festészet és szobrászat szakos hallgatói és az alapítvány tehetséges vagy más okból inspirált értelmi sérült fiataljai dolgoznak és alkotnak együtt 12-16 fős csoportban kéthetente a Művészeti Kar egyetemi oktatóinak irányításával.

A program lényeges eleme a két intézmény egyirányú célkitűzése, az integrációra törekvés a művészet, a közös alkotás által.

 

Az idén nyáron sikerült egy művésztelepen is közösen alkotni. A leendő kiállítás a szemináriumon, illetve a nyári művésztelepen készült alkotásokból igyekszik egy olyan anyagot bemutatni, ami őrzi és kifejezi azt a szellemi közeget, amiből az alkotások megszületnek.

"MERDELAMERDELAMERDELAMERDEMERDELAMERDELAMERDELAMERDELA" curated_by KENDELL GEERS

Dear friends of the gallery, 
 
"MERDELAMERDELAMERDELAMER" curated by Kendell GEERS is presenting works by 
 
 
Marina ABRAMOVIC, Sanell AGGENBACH, Lynda BENGLIS, Pamela BERKOVIC,
Belinda BLIGNAUT,
Bianca BONDI, Anna CEEH, Valie EXPORT, FXXXXism, Kendell GEERS, Gilbert & George,
Susy GÓMEZ, Fabrice HYBER, Aleksandra KARPOWICZ, Thomas LEROOY, October! Collective, Tracy PAYNE,
Sandrine PELLETIER, Yapci RAMOS, Anneliese SCHRENK, Lerato SHADI, Hank Willis THOMAS,
Betty TOMPKINS,
Iv TOSHAIN, James WEBB und Sophie WHETTNALL
 
Kendell GEERS brought these fantastic works to Vienna and we are looking forward welcoming you in his tense and intensive exhibtion.
 
 
Mario A. Mauroner & Team 
 
MARIO MAURONER CONTEMPORARY ART VIENNA
Weihburggasse 26
1010 Vienna
 
 
 
Bianca Bondi: "Have You Accepted Christ As Your Personal Saviour...", 2019, Neons, steel structure, plants, 320x180 cm 

Cikk folytatása