Támogatás egészségügyi hiányszakmákra




www.orientpress.hu

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma 48 075 928 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült az egészségügyi ellátás humánerőforrásának fejlesztésére azon célkitűzéssel, hogy az egyes hiányszakmák vonatkozásában is megvalósulhasson a magas színvonalú, hatékony gyógyító tevékenység. A projekt kilenc új álláshely biztosítását teszi lehetővé egy illetve két évre, a pályázó pedig a támogatott időszaknak megfelelő időre, az érintett álláshelyek önerőből történő további biztosítására vállalt kötelezettséget.

A 2010. május 1-től 2012. augusztus 31-ig tartó projekt keretében megvalósuló humánerőforrás fejlesztéseken keresztül, és az azt kiszolgáló belső munkarend-átalakítás eredményeként a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában a hiányszakmákban is hatékonyabb, magasabb szintű betegellátás valósulhat meg, ami tovább növelheti a lakosság elégedettségét, életminőségét.

A támogatás a Centrum öt szervezeti egységét érinti, melyeknél problémát jelent a klasszikus hiányszakmákhoz tartozó területek humánerőforrás igényének biztosítása. Szakorvosok, szakápolók, szakasszisztensek és gyógytornászok alkalmazására nyílik lehetőség a támogatásnak köszönhetően a pszichiátriai, rehabilitációs, gyermek intenzív ellátások, valamint a patológia és a kórházhigiéné területén. A kilenc új egészségügyi dolgozó felvételével az érintett hiányszakmákban további álláshelyek betöltésére válik lehetőség.