Szeretethíd és szeretetkommandó



www.mno.hu

Szeretethíd elnevezéssel az önkéntesek napját tartják a helyi iskolák tanulóinak, civil szervezetek, nyugdíjas klubok és kulturális csoportok tagjainak részvételével május 22-én Szolnokon - jelentette be Kállai Mária alpolgármester (Fidesz-KDNP) keddi tájékoztatóján.

A Szeretethíd elnevezéssel azt kívánják jelezni, hogy a rendezvénnyel a különböző generációk, illetve a lakosság és város intézményei közötti kapcsolatot kívánják erősíteni - tette hozzá a program egyik fővédnöke.

Az önkéntességről mint fontos társadalmi erőről jelezte: a mozgalom már létezik Szolnokon, a Civil Ház irányítja. A tájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy aki bármilyen formában részese kíván lenni, regisztráltassa magát az intézménynél.

A pünkösd szombatjára a Szer-telen Ifjúsági Ház által összeállított programban lesz például szemétkommandó, amelynek tagjai hulladékot gyűjtenek. A karitatív tevékenységek között szerepel kórházban fekvő idős betegek meglátogatása, az állatmenhelyen különböző munkák végzése, óvodák kerítésének festése, udvarának takarítása.

A városban portyázik majd a szeretetkommandó, amelynek tagjai bárkit megölelnek spontán és barátilag, aki ezt szeretné. A dohánykommandót cukorkákkal indítják útnak, és minden dohányzót megkínálnak, ha égő cigarettáját cserébe átadja. A Szeretethíd záró rendezvényét a református gyülekezeti háznál tartják, ott a csapatok beszámolnak aznap végzett munkájukról, majd az estebéd után moldvai táncházzal fejeződik be a program.