Kilencéves gyerekeket zsaroltak



www.stop.hu

Rendszeresen fenyegette veréssel egy 15 éves egy 11 éves fiú az iskolatársait egy tatabányai általános iskolában, amit úgy kerülhettek el, hogy többezer forintot fizettek nekik. A 15 éves fiút a rendőrség vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte.

Harmadik osztályos általános iskolásokat - azaz 9 éves gyerekeket - zsarolt rendszeresen két iskolatársuk Tatabányán. A fiúk - az egyik 15, a másik 11 éves - legutóbb a napokban mentek oda egy játszótéren az iskolatársaikhoz, akikről tudták, hogy náluk van a locsolkodásért kapott pénz, és fenyegetéssel vették rá őket, hogy odaadják. Az egyik megzsarolt gyerektől 7 ezer, a másiktól több mint 9 ezer forintot vettek el. Kiderült, hogy már korábban is fenyegették veréssel a harmadik osztályos tanulók egyikét, aki így 10 ezer forintot adott oda nekik. Szólni senkinek sem mert, ugyanis egyrészt szégyellte, ami történt, másrészt a zsarolók azt mondták, megverik, ha bárkinek beszámol a történtekről. A szülők tehát nem tudták, végül a gyerekek osztályfőnöke szólt az iskolarendőrnek, és a megzsarolt gyerekek kihallgatása során derült fény az ügyre.

A 15 éves zsaroló fiú ellen zsarolás ügyében indult eljárás, vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték. A 11 éves fiú ellen életkora miatt nem lehet eljárást indítani.