Egy 83 éves beteg nénit akartak kilakoltatni Csepelen



www.magyarhirlap.hu

Egy 83 éves, mentálisan sérült asszonyt akart kilakoltatni a csepeli MSZP polgármesterjelöltje - mondta lapunknak Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője. Az eset még péntek reggel történt, amikor Szenteczky Jánosnak, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának az utasítására a cég emberei megjelentek a Ságvári Endre utcában.

Az idős, mentálisan sérült néni annyira megijedt a marcona végrehajtóktól, hogy a rendőrségen keresett menedéket, ott próbált védelmet kérni.

"A kilakoltatást nem a végrehajtók embersége, hanem a helyszínre siető szociális szolgálat és a szintén megérkező helyi sajtó hiúsította meg, amelynek megjelenésekor a végrehajtók elhagyták a terepet" - mondta lapunknak Németh Szilárd. Az embertelen utasítást kiadó vezérigazgató a csepeli szocialisták polgármesterjelöltje, egyben az MSZP helyi szervezetének alelnöke.

"Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a magukat baloldalinak nevező politikusok, akik bérlakásokat mutyiznak ki arra egyáltalán nem rászoruló ismerőseiknek, a legszerencsétlenebb sorsú, idős, beteg embereket sújtják az embertelen intézkedéseikkel - mondta a fővárosi képviselő. - Ha igazak a helyszínen a szomszédoktól hallottak, az idős asszony állapota miatt a Szenteczky János által vezetett vagyonkezelőnek már évekkel ezelőtt intézkednie kellett volna arról, hogy a szociális szolgálat értesüljön a néni egészségi állapotáról, és gondoskodhattak volna a megfelelő ellátásáról."

A helyi Fidesz felszólította a vezérigazgatót, hogy azonnal függessze fel a kilakoltatásokat, s a magatehetetlen emberek helyzetének rendezésére találjanak törvényes, emberséges megoldást és lakhatást.