Két nappal a megrázó vallomás után meghalt az áldozat!



hetivalasz.hu

A lakásmaffia utáni nyomozás közben megrázó felvétel jutott a pokoli.hu birtokába, arról az idős emberről, aki vallomása után két nappal elhunyt.

Egy 83 éves idős bácsi a lakásmaffia legújabb áldozata. Fülöp János halála előtt két nappal egy amatőr felvételen vall bántalmazói módszereiről és a vele történtekről.

„Megvertek és azt mondták, hogy elásnak a saját kertem végébe" - mondta a videófelvételen Fülöp János.

A lakásmaffia tagjainak megalázó módszerei közé tartozik a cukorbeteg idősek cukrozott borral itatása vagy a tűző napon, lázas betegek dolgoztatása.

Az elkövetők, kihasználva áldozatuk idős korát és rossz egészségügyi állapotát, eltartási szerződést kötöttek Fülöp Jánossal is. A papírok aláíratása után az idős ember vagyontárgyait azonban azonnal elvitték a megszerzett házból.

„Kifejezetten utaznak az idős, beteg emberekre, kihasználják állapotukat, esetleges függőségüket, testi vagy lelki fogyatékosságukat"- mondja a lakásmaffia módszereiről Varga Attila, az úgynevezett Kaptár-csoport vezetője.

A Fülöp Jánost kisemmizőket letartóztatta a rendőrség és azóta már börtönben vannak. Ugyanakkor az elkövető R. család feje pontosan ugyanúgy védekezik, mint az eddigi tucatnyi esetben. Azt mondja: az idős emberek annyira megszerették őt, és annyira megbíztak benne és családtagjaiban, hogy a legnagyobb örömmel íratták rájuk házaikat, lakásaikat.