30-an támadtak a rendőrre, a kutya lépett közbe



www.hirtv.hu

Rendőrkutya védte meg gazdáját szombatra virradó éjszaka a Heves megyei Gyöngyöspatán. A rendőrt körülbelül 30-an állták körül, ketten pedig már el is indultak felé, amikor az eb közbelépett.

Egy hangoskodó társaság miatt több telefonos bejelentést is kapott szombatra virradó éjszaka a gyöngyöspatai körzeti megbízott. A tömeg egy családi ház udvarán mulatozott, zavarva ezzel a környékbeliek nyugalmát. A rendőr kiment a helyszínre, és közölte az ott lévőkkel, hogy legyenek halkabbak. A társaság ezt először meg is tette, fél óra múlva azonban újból hangoskodni kezdtek. A körzeti megbízott megint kiment a helyszínre, és ismét felszólította őket, hogy halkítsák le a zenét. A rendőr ezután visszaindult a kocsijához, valaki pedig egyszer csak egy széket dobott az autó felé, amelyet el is talált.

Ezután körülbelül 30-an állták körül a rendőrt, két erősen ittas mulatozó pedig fenyegetőzni kezdett. Mindketten elindultak felé, egyikük már épp ütésre emelte a kezét, amikor a kutya – amelyről időközben gazdája levette a szájkosarat – elhárította a támadást. A tömeg megijedt az állattól, így mind visszahúzódtak. A helyszínre további járőrök érkeztek, akik előállították a két férfit. A rendőrség mindkettejük ellen büntetőfeljelentést tett – tájékoztatott közleményében Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

(FH)