Fiatalok rugdostak agyon egy hajléktalant Szolnokon



nol.hu

Fiatalok verték agyon a hajléktalant Szolnokon, senki nem tett feljelentést.

A csütörtöki szolnoki közgyűlésen is felmerült annak a hajléktalannak az ügye, akit a közelmúltban fényes nappal agyonrugdostak fiatalok a belvárosban - közli Független Hírügynökség hírét az atv.hu. A polgármester vizsgálatot kezdeményezett.

Az ügyben az a legdöbbenetesebb, hogy nem jelentette az esetet senki, nem történt feljelentés, miközben többen is látták a közelmúltban, amikor négy-öt fiatal rugdosott egy földön fekvő hajléktalant Szolnokon a belvárosban. A szemtanúk állítása szerint a piac mögötti konténer környékén történt a támadás, egy földön fekvő, jajgató embert bántottak többen, nekifutásból rugdosták.

A csütörtöki közgyűlésen az egyik szocialista városatya napirend előtti felszólalásában azt mondta, hogy a bántalmazott hajléktalan később belehalt sérüléseibe. Bánóczy Lajos azt is megkérdezte, milyen intézkedésekkel védekezik hasonló esetekben a város vezetősége.

Szalay Ferenc polgármester felolvasta a rendőrség hivatalos válaszát az üggyel kapcsolatban. Ebben egyebek között az áll, hogy mivel "a hajléktalan nem tett feljelentést, a rendőrség nem indított eljárást". A helyszínre érkező mentősöknek és rendőröknek a hajléktalan férfi azt mondta: nem bántották. A polgármester viszont további vizsgálatot kezdeményezett.

Veres Éva, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független Hírügynökségnek azt mondta, nincs nyoma semmilyen korábbi feljelentésnek a tragédiával kapcsolatban. Ő maga is a sajtóból értesült az esetről. Annyit hozzátett, a belvárosi piac melletti konténernél, ahová a hulladékot, és az eladhatatlan árut dobják a piacosok, mindennaposak az összetűzések, amelyet a járőrözéssel nem lehet megszüntetni.