Támadnak a dögkeselyűk - folytatódnak az embertelen kilakoltatások Magyarországon



www.euroastra.hu

2010. április 21-én újabb magyar család veszíti el otthonát: egy veszprémi építési vállalkozó, a körbetartozások 70 millió Ft-tal megkárosított áldozata családjával vált az ingatlanmaffia áldozatává is.

Utcára kerül a család, pedig 13 millió Ft - otthonuk szerződésben meghatározott értékének és tartozásuknak a különbözete - törvényesen, szerződés alapján járna számukra, abból új otthont teremthetnének.

A Seychelles szigeteken bejegyzett, a Raiffeisen Bank holdudvarához tartozó hitelközvetítő cég - mely annak idején hitelt nyújtott az építési vállalkozónak alvállalkozásai kifizetésére - hamarosan megfosztja a családot otthonától, ám az értékkülönbözetet nem hajlandó számukra kifizetni. Hitelezőként érvényesítette opciós jogát és követelését eladta egy harmadik személy részére a hitelezett beleegyezése nélkül, ám ezzel egyidejűleg a jelzáloghitel felmondása okán elindította a végrehajtási eljárást is, pedig hitelezői követelése megtérült. A család végrehajtás felfüggesztése iránti kérelmét a bíróság I. és II. fokon elutasította, így döntésével az opciós árat és az ingatlant is bezsebelő (vagyis csalást elkövető) dögkeselyű cégnek adott igazat az áldozatokkal szemben.

Mindhiába rendelt el a kormány Magyarországon kilakoltatási és árverezési moratóriumot 2010. június 1-ig, hiába kérte a család a hitelközvetítő céget a kilakoltatás elhalasztására a Legfelsőbb Bíróság ítéletéig - a bíróság jogerős ítélete alapján a végrehajtó soron kívül - rendőri segítséget kérve - kilakoltat.

A dögkeselyűk sietnek - addig mélyesztik karmaikat áldozataikba, amíg tehetik.

Vajon hány életet tesz még tönkre az ingatlanmaffia, a szervezett bűnözés, amíg megálljt mond a jog és a törvény Magyarországon?

Az Otthon - és Érdekvédők Magyarországi Szövetsége feljelentést tesz csalás bűntette miatt a Nyomozó Ügyészségen a hitelközvetítő cég ellen, valamint felajánlja segítségét a családnak, hogy a Strasbourgi Emberjogi Bíróságon szerezzenek érvényt jogaiknak - amennyiben a Legfelsőbb Bíróság ítélete sem szolgáltatna számukra igazságot.

A Szövetség felhívja a leendő FIDESZ-KDMP kormány figyelmét arra, hogy akadályozza meg a törvénytelenségeket, továbbá vizsgáltassa ki a veszprémi polgár és a hasonló sorsot elszenvedők eseteit, utólag tegyen igazságot!