Repülővel ütközött az elmebeteg sofőr



www.stop.hu

Gépkocsijával áttört két biztonsági kaput és nekihajtott egy parkoló repülőgépnek egy férfi a délkelet-nigériai Calabar nemzetközi repülőterén szerdán - közölte Akin Olukunle, a szövetségi légiközlekedési szervezet szóvivője.

A gépkocsi a legnagyobb nigériai légitársaság, az Arik Air üzemeltetésében lévő Boeing 737 típusú gépnek hajtott neki a kameruni határ közelében fekvő város repülőterén. Az ütközéskor a gép üres volt, és senki sem sérült meg - közölte a szóvivő, bár helyi lapok úgy tudják, hogy a Lagosba induló gépre már tartott a beszállás.

Olukunle közölte, nem tudják, ki a férfi, akit a légierő azonnal őrizetbe vett. A helyi rendőrség tűzszerészei átkutatták a kocsit, de nem találtak benne pokolgépet.

Edet Okon Asim, Cross Rivers szövetségi állam kormányának szóvivője szerint nyomozás indult annak felderítésére, mi motiválhatta a férfi tettét, aki elmondása szerint úgy viselkedett, mint egy elmebeteg.

Karácsonykor a nigériai Umar Faruk Abdulmutallab az alsónadrágjába rejtett robbanószerrel akart robbantani egy Amszterdamból Detroitba tartó utasszállító gépet.