Bővül az autisták központja Szakáldon



www.mno.hu

Bővül az autista fiatalok központja Szakáldon, az új épület alapkövét csütörtökön rakták le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen - közölték a megvalósításban részt vevő szervezetek az MTI-vel.

A Miskolci Autista Alapítvány csaknem ötven fiatallal foglalkozik, a gondoskodást számukra a leghatékonyabban bentlakásos intézményben tudja biztosítani. Jelenleg azonban nem tudnak minden rászorulót elhelyezni, ezért vált szükségessé az új épület létesítése, amely további tíz fiatalnak adhat majd otthont - áll a közleményben.

A beruházás összege 35-40 millió forint, a felajánlott önkéntes munka miatt csak a tervezés és az anyagok költsége terheli az alapítványt. Az új épület alapkövét csütörtökön, az autizmus világnapja (április 2.) alkalmából Jeffrey P. Lodinsky amerikai főkonzul, Sümeghy György, a Habitat for Humanity országos igazgatója és Ács Balázs, a Masterplast - A Jövő Generációja Alapítvány képviselője helyezte el.

Mint az összegzésben olvasható, Magyarországon az autisták száma becslések szerint 60 ezerre tehető. E fejlődési zavar igen széles spektrumban jelentkezhet, súlyosabb esetben az autizmussal élő állandó segítségre szorul.